Tüm duyurular için tıklayınız;

Anatomiden mimarlığa mühendislikten sanata çeşitli konu alanlarındaki veritabanları deneme erişimine açılmıştır.
Erişim:Deneme Veritabanları

Bu ayın yazarı olarak "Jack London " belirlenmiştir. Ay boyunca kütüphane kullanıcılarımızın Ayın Kitapları'na daha çabuk ulaşabilmesi için Jack London'ın kitapları sergiye açılmıştır.

Bu etkinlikle;

Kullanıcılarımızın edebi eserleri ve yazarları daha yakından tanıması,
Kütüphane dermesinin etkinliliğinin ölçülmesi,
Kütüphane dermesinin zenginleştirilmesi planlanmaktadır.

Jack London'ın hayatı ve eserleri ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ayın yazarı önerilerinizi okan.koc@balikesir.edu.tr adresinden bizlere iletebilirsiniz.

Kimyadan barışa bir çok alanda ödül alan makaleler 19 Kasım'a kadar erişime açıktır. buradan ulaşabilirsiniz.

Mobil cihazlarınızdan rahatça kullanabilmeniz için "Kütüphane Uygulaması" hazırlanmıştır. Hazırlanan uygulama şimdilik sadece android telefonlarda kullanılabilmektedir. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Kütüphanemizin Instagram hesabı açılmıştır.Güncel gelişmelerden haberdar olabilmek için buradan takip edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve erişime buradan ulaşabilirsiniz. Bültenin geçmiş sayılarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Open Dissertations, 1933-1955 yılları arasında Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilmiş yaklaşık 100,000 doktora tezine erişim sunmaktaydı. Daha sonra geliştirilen bu kaynak şu anda 1902’den günümüze kadar uzanan 1,150,000’den fazla doktora tezi içerir. Open Dissertations, orijinal basılı indeksi tam sayfa resim olarak gösterir ve yazar adı, başlık adı, konu adı ve üniversite adı taraması yapılabilir. Erişim:http://kutuphane.balikesir.edu.tr/az-veritabanlari

Mendeley nedir?
Mendeley arastirmanizi organize etmenize, ayni alanda calisan diger arastirmacilarla isbirligi yapmaniza ve en son arastirmalari kesfetmenize yarayan UCRETSIZ bir referans yonetim araci ve akademic sosyal agdir.
• Otomatik olarak referanslarinizi istediginiz stilde olusturur,
• Online olan diger arastirmacilarla isbirligi yapmanizi saglar,
• Bilgisayarinizda yer alan okunacak ve okunmus makalelerinizi organize eder,
• Okudugunuz makaleleri temel alarak size ayni konuda okuyabileceginiz baska makaleleri onerir,
• Yaninizda bilgisayariniz olmasa dahil, bilgisayariniza indirdiginiz makalelere online olarak erisim imkani saglar,
• Akilli telefonlariniz ve tabletlerinizle istediginiz yerde makalelerinizi okuma imkani verir.
buradan ücretsiz üye olup bilgisayarınıza indirebilirsiniz.