Tüm duyurular için tıklayınız;

Mobil cihazlarınızdan rahatça kullanabilmeniz için "Kütüphane Uygulaması" hazırlanmıştır. Hazırlanan uygulama şimdilik sadece android telefonlarda kullanılabilmektedir. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Kütüphanemizin Instagram hesabı açılmıştır.Güncel gelişmelerden haberdar olabilmek için buradan takip edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve erişime buradan ulaşabilirsiniz. Bültenin geçmiş sayılarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Open Dissertations, 1933-1955 yılları arasında Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilmiş yaklaşık 100,000 doktora tezine erişim sunmaktaydı. Daha sonra geliştirilen bu kaynak şu anda 1902’den günümüze kadar uzanan 1,150,000’den fazla doktora tezi içerir. Open Dissertations, orijinal basılı indeksi tam sayfa resim olarak gösterir ve yazar adı, başlık adı, konu adı ve üniversite adı taraması yapılabilir. Erişim:http://kutuphane.balikesir.edu.tr/az-veritabanlari

Excel tabanlı Analiz Expert ürünü, Türkiye sermaye piyasası araçlarına ilişkin, detaylı veri setlerinin, “Excel Ortamında” kullanılabilmesini ve kolayca raporlamalar yapılabilmesine imkân sağlayan, finansal analiz programıdır. Merkez Kütüphane ve İktisat Fakültesi Laboratuarlarında kullanılabilir.
Stockeys pro, internet üzerinde çalışan web tabanlı gelişmiş bir temel analiz yazılımıdır. Stockkeys, amatör yatırımcılardan profesyonellere kadar geniş bir kullanıcı kitlesine ayrıntılı mali analiz imkânı sağlar.
QueenStocks Professional, hisse senedi piyasasında yatırım yapan bireysel yatırımcılar ve uzman profesyoneller için geliştirilmiş ileri teknolojiye sahip analiz ve simülasyon yazılımıdır. QueenStocks Professional, piyasalarda hisse senedi seçiminde kullanılan klasik yöntemlerin tümünü içerir. Bu yöntemleri herhangi bir hisse, sektör veya dönem bazında test edebilir. Queenstocks Professional’da ayrıca dilediğiniz teknik ya da temel değişkenle tek bir hisseye, sektöre ya da piyasanın belirgin bir dönemine özel model oluşturabilir, bu modelleri gerçek verilerle test edebilirsiniz.
Kullanıcı adı ve şifre için: gulcank@balikesir.edu.tr Erişim:http://kutuphane.balikesir.edu.tr/az-veritabanlari

Bu ayın yazarı olarak "Yaşar Kemal " belirlenmiştir. Ay boyunca kütüphane kullanıcılarımızın Ayın Kitapları'na daha çabuk ulaşabilmesi için Yaşar Kemal'in kitapları sergiye açılmıştır.

Bu etkinlikle;

Kullanıcılarımızın edebi eserleri ve yazarları daha yakından tanıması,
Kütüphane dermesinin etkinliliğinin ölçülmesi,
Kütüphane dermesinin zenginleştirilmesi planlanmaktadır.

Yaşar Kemal'in hayatı ve eserleri ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ayın yazarı önerilerinizi okan.koc@balikesir.edu.tr adresinden bizlere iletebilirsiniz.

Mendeley nedir?
Mendeley arastirmanizi organize etmenize, ayni alanda calisan diger arastirmacilarla isbirligi yapmaniza ve en son arastirmalari kesfetmenize yarayan UCRETSIZ bir referans yonetim araci ve akademic sosyal agdir.
• Otomatik olarak referanslarinizi istediginiz stilde olusturur,
• Online olan diger arastirmacilarla isbirligi yapmanizi saglar,
• Bilgisayarinizda yer alan okunacak ve okunmus makalelerinizi organize eder,
• Okudugunuz makaleleri temel alarak size ayni konuda okuyabileceginiz baska makaleleri onerir,
• Yaninizda bilgisayariniz olmasa dahil, bilgisayariniza indirdiginiz makalelere online olarak erisim imkani saglar,
• Akilli telefonlariniz ve tabletlerinizle istediginiz yerde makalelerinizi okuma imkani verir.
buradan ücretsiz üye olup bilgisayarınıza indirebilirsiniz.