Tüm duyurular için tıklayınız;

Aboneliği sürdürülen Ebrary veritabanı Proquest Ebook Central olarak platform değişikliğine gitmiştir.
Ebook Central 150.000’nin üzerinde elektronik kitap içermektedir. E-kitap sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İşletme&Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar&IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil&Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir.
• Basit ara yüzü sayesinde kullanıcıların kolaylıkla keşif yapmalarına imkan tanır.
• Kitaplarınızı offline olarak da okumanıza imkan tanımak amacıyla kitapları laptop, desktop,
mobil cihazlar (IOS, Android cep telefonları ve tabletler) üzerine indirmenize imkan tanır.
• Sahip olacağınız kişisel kitaplık sayesinde istediğiniz kitapları üzerlerinde aldığınız notlar ve vurgulamalar ile birlikte klasörler içinde saklamanıza imkan tanır.
Bu klasörleri arkadaşlarınıza email yoluyla iletmenizi mümkün kılar. Bir bakıma araştırmanızın arşivi görevini görür.
• Araştırma yaparken bir çok farklı seçenekten yararlanmanıza imkan tanır.
• Kitap üzerinden herhangi bir bölümü kopyalamak istediğinizde otomatik olarak atıf bilgisini de bölüm sonuna ekler. Böylece istediğiniz platforma kopyala/yapıştır seçeneği ile aktarmanıza imkan tanır.
• Screen Reader özelliği ile görme engelli kullanıcılarında platformdan yararlanmasına imkan tanır.
• Platformun ara yüzü Türkçe olarak kullanılmaya uygundur.

Bültenimizin yeni sayısında Merkez Kütüphane ile ilgili bilgilerin yanısıra kitap ve kütüphanelerle ilgili çeşitli haberleri bulabilirsiniz. buradan ulaşabilirsiniz.

Mendeley nedir?
Mendeley arastirmanizi organize etmenize, ayni alanda calisan diger arastirmacilarla isbirligi yapmaniza ve en son arastirmalari kesfetmenize yarayan UCRETSIZ bir referans yonetim araci ve akademic sosyal agdir.
• Otomatik olarak referanslarinizi istediginiz stilde olusturur,
• Online olan diger arastirmacilarla isbirligi yapmanizi saglar,
• Bilgisayarinizda yer alan okunacak ve okunmus makalelerinizi organize eder,
• Okudugunuz makaleleri temel alarak size ayni konuda okuyabileceginiz baska makaleleri onerir,
• Yaninizda bilgisayariniz olmasa dahil, bilgisayariniza indirdiginiz makalelere online olarak erisim imkani saglar,
• Akilli telefonlariniz ve tabletlerinizle istediginiz yerde makalelerinizi okuma imkani verir.
buradan ücretsiz üye olup bilgisayarınıza indirebilirsiniz.