Madde tanımları, zehirlenme,yapı, kimyasal özellikler, moleküler ağırlık gibi alanlarda bilgi sağlar.Kaynaklara ücretsiz erişim hakkı bulunmaktadır. Yoğunluk nedenine bağlı yaşanan erişim sorunlarında tekrar deneyiniz.
ASMD veritabanı kullanıcının 227 metal alaşımın nitelik ve ilişkilerini 84,000 veri eğri şablonu ile anında görmesini sağlar. Bu kullanıcı dostu arayüz ASMD abonelerinin aradıkları metal alaşımlarının niteliklerini seçmelerine ve karşılaştırmalarına olanak verir.
ASMD, her alaşım hakkında ek bilgilerden oluşan kapsamlı PDF'ler de dahil olmak üzere, veritabanının bir parçası olarak sayısal ve grafik bilgi verir.
MPMD, mikroelektronikler paketleme materyallerin termal, mekanik, elektriksel ve fiziksel nitelikleri hakkında veri içeren arama, gözatma yapılabilen online veritabanıdır. MPMD veritabanı 943'den fazla materyal, 336'dan fazla nitelik ve yaklaşık 20,600 veri eğrisi içerir.
MPMD Semiconductor Research Corporation (SRC) sponsorluğu ile geliştirilmiştir. Bu araştırma programının sonuçları daha once sadece SRC üyelerine açıktı. Artık tüm dünyada mühendislerin ve bilim adamlarının erişimine açık.
The Thermophysical Properties of Matter Database (TPMD), CINDAS LLC.'nin TPRC serisinden Thermophysical Properties of Matter'ın online versiyonudur. Metal alaşımlar ve elementler, ametal sıvılar ve katılar, alaşımlar, seramikler, gazlar ve kaplama için pek çok termofiziksel ve termoradyoaktif niteliği içeren bir veritabanıdır. Bu verilere ek olarak TPMD ek araştırma için teorilerin ve ölçümlerin yüzlerce sayfa tamamlayıcı bilgi içeren PDF'lerini de içerir.
Diğer CINDAS veritabanları gibi Thermo-physical Properties of Matter Database'in de arayüzü kullanıcı dostudur ve bilgiye ulaşması oldukça kolaydır..
TPMD düzenli olarak güncellenen 79 genel materyal grubuna ayrılmış 4800 den fazla materyale ait 73 nitelik için 50000 veri eğrisini içerir.
kitaplar, araştırma ve
inceleme sonuçları, sektör raporları ve kılavuzlar gibi birçok türde esere Dijital Verimlilik
Kütüphanesi üzerinden erişim sağlanabilmektedir.
FDA'ın kabul ettiği ilaçlar, yan etkileri, klinik olguları, uyarılar, raporlar, projeler hakkında bilgi. Yeni üretilen ilaçlar hakkında detaylı bilgi ve ilaç yönetmeliklerini verir.
DOAJ, tam metin olarak erişilebilen ve ücretli abonelik gerektirmeyen 823'ten fazla online derginin konularına göre kategorilenerek listelendiği bir dizin hizmetidir.
Osmanlıca dergilerde yer alan tarih, edebiyat ve İslâm ilimlerine dâir makalelerden oluşmaktadır. Şimdilik 37.033 makalenin künyesi ile tam
metinlerinin (PDF olarak) yer aldığı veri tabanı devamlı geliştirilerek yeni makaleler eklenmektedir.
Bu veri tabanı başta İlâhiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve
kurumlar tarafından basılan ilmî süreli yayınlarda yer alan İlâhiyat alanındaki makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır.
Veri tabanında hâlihazırda 80.000 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan
75.000 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.
Tıp ve sağlık bilimleri, veterinerlik konusunu içerir. Index Medicus, Index to Dental Literature ve International Nursing Index'i kapsamaktadır. Bazı tam metin makalelere bağlantı verir.
1992 yılından günümüze temel ve uygulamalı bilimler, mühendislik konularında Türkiye'de yayınlanan Türkçe ve diğer dillerdeki makalelerin bibliyografik bilgilerini içerir.
Bone&Joint Publishing, kısa bir süre önce ortopedi uzmanları için tamamen ücretsiz bir platform oluşturmuştur.
Ortopedi ve travmatoloji alanında çalışan herkes bu platform üzerinden ilgilendikleri alanda yayımlanan makaleleri, konferans tutanaklarını, podcastleri, videoları ve çok daha fazlasını ücretsiz olarak tarayabilmektedir.
Yine ücretsiz olarak bir üyelik oluşturdukları takdirde ilgilendikleri konularda yeni
içerik eklendiğinde de bildirim alabilirler.
Açık erişim olmayan makalelerin tam metin erişimi yoktur!
Bu veri tabanı TDV İslâm Ansiklopedisi’nde yer alan maddelerin yazımında başvurulan doküman dosyalarını araştırmacılarla paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır.
Bu veri tabanı Osmanlı devlet ve vilayet salnameleri ile nevsalleri kapsamaktadır. Veri tabanında şu an itibariyle 669 adet eserin tam metin PDF’leri verilmiştir.
Bu veri tabanı, tarih, edebiyat ve İslâmî ilimlerle ilgili risâlelerden oluşmaktadır.
Şimdilik 4407 civarında risâlenin tam metinlerine (PDF olarak) ulaşabileceğiniz veri tabanı devamlı geliştirilerek yeni risaleler eklenmektedir.
Sosyal Bilimler alanındaki araştırmacılara, ilgili ulusal literatüre hızlı ve etkin erişim sunmayı amaçlamaktadır. Veri tabanı 18 ayrı konu başlığı altında Türkiye'de yayımlanan süreli yayınları içermektedir. Veri tabanına giren dergiler uluslar arası standartlar ölçüsünde belirlenen "Dergi Seçim Kriterleri" doğrultusunda "SBVT oluşturma kurulu" danışmanlığında değerlendirilerek seçilmektedir.
Eski Harfli Türkçe Dergilerin bir kısmının taraması yapılarak bilgisayara aktarılmıştır. Sisteme aktarılan dergi ve makalelerin bibliyografik künyelerinin transkripsiyonu yapılmıştır. İstenilen derginin yıl, cilt ve sayısına tam metin olarak ulaşılabilmektedir. Ayrıca yazar adı, eser adı, konu başlığı, yayın tarihi, yayınlayan, yayın dili, tarihi gibi alanlardan dergi taraması yapılabileceği gibi bu dergilerin içindeki bilimsel makalelere de makale adı, yazar adı yılı, konu başlığı, tarihi gibi tarama uçlarından tam metin
olarak ulaşılabilmektedir.
Tarım, Ormancılık, Veterinerlik, Hayvancılık ve Biyoloji alanlarında Türkiye'de yayınlanan süreli yayınlardan seçilen makalelerin bibliyografik olarak taranabileceği bir veri tabanıdır.
Başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan Tarih,
Edebiyat, Kültür ve Sanat makaleleri ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veri tabanında
hâlihazırda 113.700 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 92.000 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir
TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı, TÜBİTAK Araştırma Grupları tarafından desteklenmiş araştırma projelerinin sonuç raporlarını içermektedir. Projeler, web sayfamız üzerinden taranabilmekte ve tam metinlerine de erişilebilmektedir. TÜBİTAK araştırma grupları tarafından desteklenen projelerin raporları (asıl kopyalar) ULAKBİM kütüphanesinde bulunmaktadır
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Biyoloji Anabilim Dalında 1994-2005 yılları arsında Van ve çevresinde yapılan floristik çalışmalarda toplanan materyallerin, sanal ortama aktarma yöntem ve araçlarını içermektedir. Toplanan bitkilere ait resimlerin, taze ve kuru materyallerin saklanması, dijital ortama aktarılmasında izlenen yöntemler ve kullanılan sanal-gerçek, öğretim araç -gereçleri tanıtılmaktadır. Ayrıca Van ve Ülke Florası için şimdiye kadar yapılmış ve yapılacak çalışmalarda izlenmiş ve izlenecek yöntemlerin gerekçeleri tanıtılmaktadır. Van Sanal Herbaryumunda bulunan yaklaşık 6 bin görüntünün toplanan bitkilerin kuru, taze materyaller ve çekilen canlı resimlerinden oluşmaktadır.
Tarım, Ormancılık, Veterinerlik. Su Ürünleri, Gıda ve Biyoloji alanlarında yayınlanan ve dergi değerlendirme kriterlerine uygun dergilerde yer alan özgün araştırma makalelerinin bibliyografik verilerini ve özlerini kapsamaktadır. Veri tabanına indeksleme işlemleri ULAKBİM konu uzmanları tarafından CAB (Commonwealth Agricultural Bureau) tezarusu kullanılarak yapılmaktadır. Tam metin bağlantılı.
Türkiye'deki üniversitelere verilen doktora, tıpta uzmanlık, bilim uzmanlığı ve sanatta yeterlik tezleri taranabilir.İzin verilenler sistem indirilebilir. TUBESS aracılığı ile getirtilebilir tezler için bilgi:gulcank@balikesir.edu.tr